Obs! För att kunna se allt på våra sidor behöver du Java
och det hämtar du här: Hämta Java

Sundahundapärlans Kennel

År 1991 köpte vi vår första Bichon Havanais, Voila Bonanza, kallad Bianca. Hon var en glad och pigg liten hund ända tills hon hastigt rycktes bort 2 månader innan hon skulle fylla 15 år. Två år senare utökades familjen med en Bichon Frisé, Nan-Chueh Snow-Lady, kallad Lady. En god och glad vovve. Hon fick två kullar hos oss med totalt 6 stycken valpar. På morgonen den 18 september 2007 somnade Lady stilla in hemma i mattes famn med hela sin flock runt omkring sig. 

På hösten -93 beslutade vi oss för att para Bianca. Resultatet blev en stycken tikvalp som hade bråttom till världen på nyårsnatten. Redan innan valpningen hade vi bestämt oss för att behålla en tikvalp, Sundahundapärlan`s Beauty-Girl "Beauty".Som valp blev hon 1994 årets Bichon havanais valp 4 i rasklubben BBHC. Beauty fick somna in den 26 augusti 2004 efter att hon hastigt blev mycket sjuk. Saknaden är stor efter denna "stora hund" i sitt lilla format. Beauty var en hejare på agility och var både klipsk och envis. En liten fighter som aldrig gav upp.

År 1995 flyttade vi till villa. Det blev för trångt med tre hundar i lägenhet. Efter flytten köpte vi ytterligare en Bichon Havanais, Modesty.
Modesty är idag svensk och dansk utställningschampion med godkänt karaktärsprov och är inofficiellt mentalbeskriven. Hon är även utbildad och examinerad servicehund. I december 2005 blev Modesty belönad med emeritusmedalj och pensionerad som servicehund.
År 1999 föddes Sundahundapärlan´s Astra af Pålsjö. I dagligt tal lystrar hon till namnet Kajsa. Hon var en av sju syskon. Kajsa bor kvar hos oss och hennes syskon bor runt om i Skåne, utom en tik som bor i Ossining utanför New York.

År 2002 föddes Sundahundapärlan´s Bestla af Pålsjö, Bessie. Hon är utställd med goda resultat samt examinerad som servicehund i november 2004. Bessie har i dagsläget fått två kullar valpar med totalt fem valpar.

Vårt senaste nytillskott föddes i februari 2005. En svart och vit Bichon Havanais som heter Dixie. Dixie bor i Staffanstorp hos sin fodervärd. En glad, positiv och orädd liten tjej som har fått sin första valpkull.

Vi satsar inte på att slå rekord i antal hundar hemma ej heller på att ha många valpkullar. Vi vill ha en liten uppfödning med god kontakt med våra valpköpare.

Sedan år 2002 undersöks Alla våra avelstikar,  gällande patellastatus, hjärtstatus, HD-status och ögonlysning! Endast de tikar som som har UA i allt används i avel. Vi ställer samma krav på hanhundar som används i avel. 

Förutom uppfödningen är Anki utbildad Hundpsykolog, IMMI-instruktör, Service och Signalhundsinstruktör, kantarellhundsinstruktör, rallylydnadsinstruktör och har genomgått valphandledarutbildning. Hon håller hundkurser i Helsingborgs-trakten och ibland nere på Hand med Hund Centrum i Staffanstorp. Det går bra att kontakta Anki för rådgivning och utredning av problembeteende hos hund.

Sundahundapärlan´s kennel finns belägen i nära anslutning till Pålsjö skog i centrala Helsingborg, telefon 042-12 84 16.

Senast uppdaterad 2008-08-18